Райфайзенбанк подкрепя 15 каузи с дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“

24.02.2022 | Актуално, Новини

Тринадесетото издание на дарителската кампания „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк подкрепи 15 каузи в сферите здравеопазване, култура, опазване на природата и социална подкрепа. Каузите, които бяха част от инициативата, получиха общо 128 111 лв., принос за които имат банката, нейните служители и широката общественост.

Фондация „За Нашите Деца“ и Каритас България събраха най-много средства (съответно 25 297 лв. и 12 434 лв.), за своите социални проекти, свързани с подкрепа на деца със специални възможности и грижи за самотни и болни възрастни хора. След тях са здравните каузи на президентството „Българската Коледа“ (21 128 лв.) и на Клиниката по пулмология на ВМА за лечение на постковид усложнения на белите дробове (14 208 лв.). Инициативата на „Югозападното държавно предприятие“ за залесяване на 15 дка гора в Рила, Пирин и Родопите, и провеждане на часове за екологично възпитание на ученици събра най-много подкрепа в екологичната сфера, а в „Култура и образование“ най-много средства получава Рилският манастир за работилница за реставрация и съхранение на застрашена от изчезване книжнина.

Другите проекти, които тазгодишното издание подкрепи, са на Националния археологически музей, Фондация „Първите три минути“, многопрофилните болници в Монтана и Кърджали, Българския фонд за жените, „Конкордия България“, Фондация „Х. Степич“, SOS Детски селища и Природен парк „Шуменско плато“.

Над 3,7 млн лв. в подкрепа на 298 проекта – това е равносметката за постигнатото до момента чрез кампанията „Избери, за да помогнеш“.