Програмата „Вселена от възможности“ на Пощенска банка стартира за втора поредна година

20.05.2022 | Новини

Значимата социално отговорна инициатива на Пощенска банка е в подкрепа на социалното предприемачество. Това е иновативна онлайн платформа, създадена миналата година по повод 30-годишния юбилей на институцията. Целта й е да подкрепи силни и иновативни идеи в полза на обществото в три ключови области – образование, дигитални иновации и опазване на околната среда.

Сега за втори път Пощенска банка дава начало на програма „Вселена от възможности“, за да подкрепи развитието на устойчиви модели и решения за положителна промяна на средата в България, предложени от граждански организации и хора.

Онлайн платформата е на адрес www.PostbankUniverse.bg и до 15-ти юни 2022 г. е отворена за кандидатстване. Процесът на кандидатстване във всяка от трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ се осъществява изцяло онлайн, а общият награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата подкрепа за всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират да го реализират в срок до 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, като помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

Вторият етап на инициативата ще стартира на 16-ти юни и ще продължи до 14-ти юли 2022 г. включително. Тогава е време за вота на публиката. Всеки потребител ще има възможност да подкрепи избран проект, като след регистрация в онлайн платформата даде гласа си за своя фаворит. Финалистите с най-високи резултати от публичния вот – по 10 в категория, ще бъдат обявени на 18-ти юли 2022 г. на www.PostbankUniverse.bg и в социалните канали на компанията, а тримата големи победители във всяка от категориите „Образование“, „Дигитални иновации“ и „Зелени проекти“ ще станат ясни през септември 2022 г.