Програма за общностно развитие 2022 на БФЖ е отворена за кандидатстване

26.04.2022 | Новини

За трета поредна година Български фонд за жените организира Програма за общностно развитие. Тя е насочена към общностни лидери и активни хора, които мобилизират и обединяват граждани за решаване на значими проблеми, като повишава капацитета им, създава пространство за обмен и предоставя финансова подкрепа за изпълнение на конкретен проект.

Програмата се състои от теоритична и практическа част, като в първия етап участниците ще преминат през обучение, насочено към развиване на умения за изграждане, организиране и мобилизиране на общности, а във втория етап ще имат възможност да кандидатстват за финансова подкрепа от БФЖ в размер до 1 700 лева.

Програмата стартира с тридневен семинар, който ще се проведе от 2-ри до 4-ти юни тази година. За участие могат да кандидатстват лица над 16 години, които са част от общност, надхвърляща границите на семейството и обединяваща хората по място, интереси, ценности. Предимство ще имат кандидати/ки с инициативи, които приоритетно развиват дейности за подкрепа и овластяване на жените.

За участие в програмата е нужно попълване на формуляр.

Срокове на програмата:

– Конкурсът е отворен за подаване на кандидатури за участие до 2 май 2022 г.;
– До 17 май 2022 г. – обявяване на одобрените участници;
– До средата на май – свързване само с одобрените участници и изпращане на информация за семинара. Семинарът ще се проведе на 2-3-4 юни 2022 г. и е планиран с физическо присъствие. Възможни са комбинирани и/или онлайн активности, а присъствието е задължително през цялото провеждане на семинара.

Повече информация за програмата можете да прочетете ТУК.