Пощенска банка се включи в мащабна зелена инициатива

20.04.2022 | Новини

В продължение на своята програма за опазване на околната среда, Пощенска банка за втора поредна година е партньор на инициативата „Новата гора на София“. Залесяването се реализира на теренa на с. Негован, район „Нови Искър“.

Зелените проекти с екологична насоченост са съществена част от дългосрочната и активна КСО политика на Пощенска банка. През годините финансовата институция реализира много социално отговорни кампании, най-мащабни сред които са „Зелени истории на открито“, в която служители облагородиха екопътека в местността Златните мостове на Витоша, вътрешната инициатива „Герои в зелено“, която насърчава екологично отговорно поведение сред екипа на банката, заедно с проекта „Зелена класна стая“, който представлява изграждане на иновативен амфитеатрален кът за учене и забавление сред природата в партньорство с Mastercard и Природен парк „Витоша“.

Пощенска банка е единствената банка в България, която в рамките на организационната си структура има Зелен борд и звено „Екологичен офис“, които работят за защита на околната среда, както по отношение ограничаването на ресурсите, използвани от финансовата институция, така и по отношение на нейните дейности за финансиране.