Поредна подкрепа на Фантастико за борба с рака на гърдата

04.10.2022 | Новини

През октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, Фантастико за втора поредна година подава ръка на каузата за превенция на рака на гърдата. Търговската верига стартира кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ в партньорство с фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“.

Кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата, след като Световната здравна организация обяви, че това е най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата, а в България всяка година около 3 500 жени и техните семейства чуват диагнозата рак на гърдата.

Стартът на инициативата беше даден на 1 октомври и ще продължи през целия месец. Над 1 500 000 послания „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ ще достигнат до българските домове заедно с покупките от ФАНТАСТИКО. Призивът за грижа към женското здраве е изписан върху торбичките за пазаруване, за да напомня, че прегледът при мамолог не бива да се пропуска, а ранната диагностика дава шанс за лечение.

ФАНТАСТИКО ГРУП ще дари 50 000 лв. в подкрепа на дейността на фондацията, като средствата ще бъдат предназначени за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза. Кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ се провежда за втора поредна година, като чрез подкрепата на ФАНТАСТИКО от 1.11.2021 г. до днес са проведени 2308 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През тази година екипът на фондацията посети 5 града с програмата „Ела и се прегледай“ и осъществи 1 209 прегледа, като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

„Невероятно е, че за втора поредна година, чрез съвместната ни кампания с Фантастико, “Прегледай се. Погрижи се за себе си!”, имаме възможност да достигнем до широката общественост. Така напомняме на жените и на мъжете, колко сериозно заболяване е ракът на гърдата (защото мъжете също страдат от тази болест) и колко важна е профилактиката, свързана с него. За мен е огромно удоволствие, че пазарувайки за семейството си, хората и през този октомври отнасят със себе си, както покупките си, така и нашето послание в дома си. И нека знаят, че както могат да разчитат на ФАНТАСТИКО, така могат да разчитат и на фондация „Една от 8“. Ние сме до жените на България всеки ден“, споделя Нана Гладуиш, основател на фондацията.

„Това, което екипът на фондация „Една от 8“ прави е изключително. Те дават надежда на борещите се с рака на гърдата не само чрез емоционална подкрепа, но и чрез навременна информация. Чрез пътуванията в страната и провеждането на профилактичните прегледи за здрави жени повишават здравната култура, помагат на много жени да преодолеят страховете и предразсъдъците си и да започнат редовно да преглеждат гърдите си. Ето защо подкрепяме каузата на „Една от 8“ и се надяваме общият ни призив за грижа и профилактика да бъде чут“, заяви Диана Димова-Йорданова, мениджър „Корпоративни комуникации“, ФАНТАСИТКО ГРУП.

#ЧленовеНаБДФ