Обществен дарителски фонд за Варна създава младежки интеграционен клуб

31.05.2022 | Новини

Фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ създава младежки интеграционен клуб в морската столица с помощта на активни млади хора, доброволци към организацията.

В интеграционния клуб ще се включат около 20 младежи, голяма част от които от украински бежански семейства. Опитни фасилитатори и психолози в рамките на три месеца ще работят с младежите, изпитващи предизвикателства в социализацията.
Младежкият клуб ще създаде безопасно пространство за споделяне и предоставяне на психо-социална подкрепа на тийнейджъри от Украйна, които са се записали в местни училища.

Българските и украински младежи ще се събират заедно, ще дискутират теми, които ги вълнуват и възможностите, които Варна предлага за ангажиране със спорт и доброволчество в свободното им време. Те ще направят заедно късометражен видео филм с послания за мир.

Инициативата е част от Проект „Обединени за мир“, финансиран чрез Фондация Чарлз Стюарт Мот по Програмата Глобални предизвикателства-местни решения, ръководена от Академията за развитие на филантропията в Полша. В рамките на проекта ще бъде създаден и информационен сайт за достъпа до здравни и социални услуги и до пазара на труда на украински граждани, живеещи във Варна и региона.