Над 800 доброволци на УниКредит подкрепиха екологични каузи в страната

20.05.2022 | Новини

Инициатива е в партньорство с фондация „Биоразнообразие“.

Първият по рода си Зелен ден на банката обхвана 12 защитени местности в София, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас и Благоевград.

Над 800 служители на УниКредит в България и техните семейства се включиха като доброволци в този ден в рамките на Националната доброволческа програма на банката. Те ремонтираха и облагородяваха туристическа инфраструктура, засаждаха нови растения, чистиха, боядисваха през съботния 14-ти май.

Зеленият ден на УниКредит е част от цялостната ангажираност на банката с темата за устойчивото развитие (ESG). Наскоро УниКредит беше отличена с първо място в категорията “Банков сектор“ в конкурса „Най-зелените компании в България“. Банката беше наградена и за „Зелен офис“ за многобройните инициативи по посока намаляване на хартията, пластмасата и използването на електричество в сградите си, „Зелен продукт“ за лизинга си за електромобили, „Зелена иновация“ за дебитните и карти от еко материали и „Зелена образователна инициатива“ за съвместната си магистърска програма със Софийския университет.