Национална образователна кампания ще повишава дигиталните умения на учителите

28.09.2022 | Новини

Nexo, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и MindHub обявяват конкурс за преподаватели от цялата страна в най-мащабната безплатна образователна програма, „Код: Бъдеще“. Програмата ще спомогне за повишаване дигиталните умения на преподавателите в системата на училищното и предучилищното образование.

Конкурсът е отворен до 30.10.2022 година.

Световната регулирана институция за управление на дигитални активи – Nexo, обединява усилия Фондация „Работилница за граждански инициативи“(ФРГИ) и международната образователна платформа за програмиране и роботика – MindHub, за да допринесат за повишаване качеството на българското образование, като инвестират в преподаватели от цялата страна.

“Nexo поставя за своя мисия да повиши качественото дигитално обучение в България, дългосрочно да подкрепи българския учител и да насърчи модернизирането на образованието в страната. Екипът ни вярва, че с това мащабно начинание, ще поощрим следващото поколение иноватори да превърнат държавата ни в извор на родни високотехнологични решения за цял свят”, споделя Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет на Nexo.

“Код: Бъдеще” е практическа обучителна програма, одобрена и акредитирана от МОН. Обучението е изцяло с практическа насоченост и цели овладяване на основни концепции в програмирането, подобряване на уменията за работа с компютър и платформи на английски език. Участниците ще повишат и своите общи комуникационни умения в онлайн среда, посредством различни пособия, като електронни комуникационни форми, онлайн запитвания, платформи като Zoom, Microsoft Teams, Confluence, Trello и др.

“Повишаването на дигиталните умения на българските преподаватели играе огромна роля в изграждането на едно дигитално-грамотно поколение, което ще завладее съвременния свят с иновации, родени в България. Точно заради това обединяваме усилията си и вярваме, че с успеха на “Код: Бъдеще” ще превърнем уменията на съвременния свят и програмирането в достъпен език”, коментира Илияна Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“

“MindHub вярваме, че дигиталните умения са ключови за образованието – трамплин за развитието на професиите на бъдещето в родината ни. Нашата мисия е да подкрепим българския учител като развием компетенции, необходими за модернизацията на учебния процес и спомагане успеха с това иновативно начинание”, заяви Поли Янкова, основател и ментор в Mindhub.

Мащабната инициатива „Код: Бъдеще“ е напълно безплатна и отворена за кандидатстване за учители от предучилищно и училищно образование от цялата страна от 20 септември до 30 октомври 2022 г.

Повече информация за конкурса ще намерите на следния линк.

Намерете Вашия Формуляр за кандидатстване тук.