Лидл България дарява за инициативи в подкрепа на украински граждани в страната ни

15.04.2022 | Новини

Компанията предоставя сума в размер на 200 000 евро, чиято цел е да подкрепи организации в България, които директно работят с украински бежанци, дошли в страната ни вследствие на войната. Български дарителски форум е посредник в инициативата.

Първите подкрепени организации са Националната асоциация на доброволците в Република България, Българският Червен кръст и фондация „За Доброто”.

Финансовата подкрепа от Лидл България се предоставя на организациите, работещи на терен за различни аспекти от тяхната дейност. От една страна – за директна хуманитарна помощ за дошлите тук украински граждани (под формата на пакети с храни, санитарни материали, детски и други стоки от първа необходимост). От друга – като подкрепа за самите организации в тяхната ежедневна работа, в дейностите им за осигуряване на правна, психологическа помощ и други експертни услуги, а също и за покриване на разходи за самите центрове за оказване на подкрепа на украинските граждани.

Така компанията изразява своята съпричастност към страданието на хората от Украйна, принудени да напуснат страната си вследствие на войната, и едновременно подкрепя гражданските организации в България, които работят на терен, в помощ на бежанците.

Снимката е от ФБ страницата на БЧК