Летящ старт за НПО Инфобанка през 2022 год.

01.02.2022 | Актуално, Новини

През 2020 год. БДФ създаде „НПО инфобанка за инициативи и партньорства“ с финансовата подкрепа на фонд „Активни граждани България“, като част от проекта „Дарителство за промяна“. Идеята на инициативата е да събира информация за актуални нужди и проекти на граждански организации от цялата страна, която да предоставя, при запитване, на социалноотговорни компании, желаещи да предоставят ресурс в подкрепа на важна за тях кауза.

В първия месец на 2022 год. Инфобанката е партнирала с четири компании, които са предоставили ресурси на нуждаещи се НПО.

Посредством платформата УниКредит Булбанк дари офис-обзавеждане (шкафове за документи, работни столове, бюра, посетителски столове и др.) на три организации, които предоставят социални услуги и работят на терен с хора в нужда: фондация „Конкордия България“, Съвета на жените бежанки в България и Фондация „Здраве и социално развитие“ (Хесед).

Кауфланд България дари общо 10 000 предпазни маски за многократна употреба. Информация за възможността да получат маски получиха множество НПО, като тяхното разпределяне продължава и в следващите седмици, за да достигне до най-нуждаещите се.

Компанията Prodea предостави 2000 бр. играчки на фондация „Музейко“. Те ще бъдат използвани в различни инициативи, които се организират на територията на единствения по рода си детски музей у нас.

На апел за спешна финансова помощ откликна Lidl България. Компанията отпусна средства за закупуване на иригиационни системи за пациентите със спина бифида на сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“, а екипът на организацията получи и менторска подкрепа от БДФ за изработката на комуникационни материали от нашия екип.

Екипът ни продължава да популяризира НПО Инфобанката като надежден инструмент за НПО, които търсят дарителска подкрепа и ефективен механизъм за предоставяне на различни ресурси от социалноотговорни компании.