Клиентите на Kaufland могат да дарят рестото си за хора, нуждаещи се от лечение

01.12.2022 | Новини

Kaufland България и дарителската платформа DMS започват поредно издание на съвместната си дарителска кампания под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От 1 декември 2022 г. до 15 януари 2023 г. във всички хипермаркети Kaufland в страната ще бъдат разположени дарителски кутии, в които клиентите на компанията могат да даряват средства за хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

Първото издание на „ДАРИ“ се реализира през 2021 година, в отговор на многобройните клиентски запитвания за разполагане на дарителски кутии за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland стартира инициативата с дарителската платформа DMS.

Кутиите се разполагат два пъти в годината – преди Великден и Коледа, и събраните в тях средства се разпределят между всички активни кампании за лечение в DMS.  В изданията на „ДАРИ“ до момента са събрани близо 95 хиляди лева.

DMS се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността “. Платформата работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Чрез кампанията „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти.