Кауфланд е основен партньор на инициативата „Книги за смет“

27.05.2022 | Новини

За поредна година Kaufland България е основен партньор и домакин на една от най-мащабните екологични инициативи у нас “Книги за смет”.

Добре познатият регламент на „Книги за смет“ предвижда всеки, донесъл килограм годна за рециклиране пластмаса, да получи в замяна книга по избор. Kaufland е традиционен партньор на инициативата от 2019 г., като всяка година компанията осигурява локации за провеждане на събитията и средства за отпечатването на книгите, които участниците получават. В резултат на партньорството с търговската верига инициативата непрекъснато разширява обхвата си. След като миналата година тя се състоя в девет града, за своя десети рожден ден „Книги за смет“ ще посети общо 15. Сред тях има такива, в които кампанията никога не е гостувала до момента като Карлово, Видин, Силистра, Хасково и Петрич.

Първият етап на десетото юбилейно издание се отбелязва с национално турне през май и юни в 15 града в страната. Вторият етап на „Книги за смет“ ще се състои през септември в София, Пловдив, Бургас и други градове.

Kaufland подкрепя каузата на фондация Credo Bonum и издателство Smart Books, които са създатели на „Книги за смет“, като част от своя дългосрочен ангажимент за ограничаване на пластмасата за еднократна употреба, предотвратяване на нейното използване, повече рециклиране и по-устойчиви опаковки. Компанията прилага в България RЕset Plastic – стратегията срещу замърсяването с пластмасата на Schwarz Group, част от която е Kaufland.