Кампания на БДФ изказва признателност на всички дарители и прегръща добрите каузи

27.10.2022 | Новини

Всеки втори българин е направил дарение на финансови средства, предмети/вещи/стоки или труд през 2021 г. Това показват данни от проучване на Български дарителски форум (БДФ). На фона на поредицата от застъпващи се глобални и местни кризи в последните три години, се затвърждава усещането за повече солидарност, емпатия и гражданска активност. Хората откликват на предизвикателствата като търсят активно начини за решаването на проблемите и не остават безучастни.

Ние от Български дарителски форум вярваме, че съпричастността е дълбоко заложена у българите и се опитваме да насърчим дарителската активност не само на отговорните компании и гражданските организации, но и обикновените хора, които са ключова част от решенията и позитивната социална промяна.

Затова искаме да изкажем признателност на дарителите и доброволците, да ги окуражим  да вярват в силата си, за да продължим заедно доброто. Надяваме се, че така ще покажем смисъла от този жест и на хората, които все още се колебаят дали да даряват по различни причини“, коментира Теодора Бакърджиева, изпълнителен директор на Български дарителски форум.

ДАРЯВАШ АНОНИМНО. БЛАГОДАРИМ ТИ ПУБЛИЧНО.

Това е посланието на кампанията, която стартираме, за да изкажем признателност към всички дарители – най-вече индивидуалните, избрали да дарят дори и малки суми, предмети или своето време. Защото не е толкова важен размерът на дарението, а сборът на хората, които са помогнали. За да илюстрираме нашето „БЛАГОДАРЯ“ избрахме символа на прегръдката и го представихме по начин, по който да покажем, че жестът не остава неоценен, въпреки че често дарението е анонимно.

С кампанията се надяваме да мотивираме повече хора да избират съзнателно и системно да подкрепят значими обществени каузи и по този начин да станат част от решенията във всички области, които биха искали да подобрят.

Вижте видеото, което е част от кампанията:

От края на октомври и през целия ноември ще се проведе активна кампания в социалните мрежи и чрез външна реклама. Благодарим на нашите партньори от „Метрополитен“ ЕАД и JCDecaux!

Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“