Стартира девето издание на инициативата „Журналисти в училище“

28.03.2022 | Актуално, Новини

До 26 април преподаватели на ученици от 5-ти до 12-ти клас от цялата страна могат да кандидатстват в „Журналисти в училище“ – инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тя цели да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор.

Кандидатстването е с онлайн формуляр, а указания и допълнителна информация можете да намерите ТУК. Критериите за избор на участници са свързани с мотивацията, интереса към темата от страна на учениците и техния брой. С приоритет ще се разглеждат кандидатите от населени места с до 100 000 жители.

В предходното издание на програмата през 2021 год. близо 450 ученици от 14 училища в 10 населени места дискутираха с журналистката Мария Чернева по темата за фалшивите новини, свързани с коронавируса. Сред учениците бяха избрани посланици на комуникационна кампания в социалните мрежи. Представители на рекламна агенция съдействаха на децата с изготвяне на рекламни материали и обучение за целите на кампанията, която достигна до над 400 000 души в социалните медии.

Още за инициативата можете да прочетете ТУК.