Избрани са победителите в конкурса „Млад благотворител“

16.05.2022 | Новини

Фондация “Благотворител” награди победителите в шестото издание на конкурса “Млад благотворител”. Церемонията се състоя на 14 май в Централния военен клуб с водещ Стефан Вълдобрев.

Всички отличени проекти бяха представени от учениците чрез специални презентации и музикални изпълнения. Победителите са от далечни и разнообразни места в страната: Ямбол, Русе, Бургас, Варна, Дулово и Бухово. Те получиха „Сърцата на доброто“ и медали, изработени от учениците от СУ “Юрий Гагарин“, Бургас, които спечелиха приза „Млад Благотворител“ през 2021 г. с екологичния си проект “Magical glass”.

Най-добрите проекти са избрани от жури в състав:

Александър Балабанов – корпоративен обучител и експерт по лидерство. Създател и управител на DynamixLab Ltd.; Бистра Георгиева – Създател и Директор на „Детска Лидерска Академия“, преводач; Валерия Чанкова – журналист, 19 години стаж в телевизия / bTV и Nova/, сега продуцент в bTV новините; проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова – ректор на Висше транспортно училище “Тодор Каблешков”; Десислава Еленкова – мениджър „Маркетинг и комуникации” на „ЗД Евроинс” АД – партньори и дарители в конкурса; Татяна Христова – професионален и сертифициран коуч, обучител на лидери; Красимира Величкова – директор на БДФ към момента на оценяване на проектите и настоящ съветник на вицепремиера Калина Константинова.

Първа награда беше връчена на Алина Ставрева за проекта “Мисия Ромбана”. Той включва дейности за запис, съхранение и популяризиране на песните и обредността на една уникална и стародавна традиция – Ромбана (местното лазаруване от село Генерал Инзово), което не се среща никъде другаде в страната.

Ето и пълното класиране в конкурса:

1-во място “Мисия Ромбана” ???? 272 т.
2-ро място “Създай-ЕКО-Дари” ???? 257 т.
3-ро място “Българските шевици – мост между поколенията” ???? 256 т.

4-то място “EcoSmoke” ???? 255 т.
5-то място “Съхрани природата – промени града” ???? 238 т.
6-то място “Тайните пасища на Чичовите конье” ???? 222 т.

Повече за събитието и проектите – победители можете да прочетете ТУК.