Годишните награди за биоразнообразие са отворени за номинации

23.05.2022 | Новини

Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) започва кампанията за номиниране на най-ярките постижения в опазването на природата и климата у нас.
Тазгодишното 11-то издание обръща внимание на малките и непознати населени места, на активни личности и организации, работещи на локално ниво.
Номинирането е публично и всеки може да предложи идеи за наградени в една или повече категории за периода 22 май 2021 – 22 май 2022.

Годишните награди на биоразнообразието и климата отличават най-активните кампании през годината, най-смелите журналисти, най-отдадените активисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката.

До 30-ти юни чрез номинационната форма ще се събират номинации, придружени с кратка обосновка и по възможност със снимки, в 6 категории:

1. Най-успешна кампания, акция или инициатива, свързана с опазване на биоразнообразието и климата
2. Най-добър журналистически материал, свързан с опазване на българската природа и климатичните промени
3. Активист за биоразнообразието и климата
4. Политик с най-голямо внимание към българската природа и климат
5. Награда за отговорни бизнеси
6. Награда за международен експерт с принос за българската природа

И тази година освен решение на журито от общественици ще има и избор на публиката през социалните мрежи. Церемонията по награждаване ще бъде на 13 август в Бургас, затова всички граждани, институции, медии, които искат да участват могат да изпратят своите предложения до 30 юни.

Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Game On| Don’t let climate change end the game”, финансиран от програма DEAR на ЕК.