Фондация Биоразнообразие организира образователен лагер

10.05.2022 | Новини

От 20 май до 24 май Българска фондация Биоразнообразие ще събере млади природолюбители на четвърти образователен лагер. Ще участват младежи от 18 до 35 години, за които са организирани дълги планински преходи, срещи с местни водачи,  утвърдени експерти и учени от БАН, които ще разкажат повече за природните съкровища на Сакар планина.

Целта на организаторите е да запознаят участниците с биоразнообразието, най-интересните местообитания в Сакар и процесите, които протичат в нейните екосистеми. Локацията е специално избрана заради удивителната флора и фауна, съхранени благодарение на факта, че вече 40 години Сакар е част от строго охраняваната гранична зона „Желязната завеса“, достъпът до която е силно ограничен.

Нощуването ще е на палатков лагер край манастир „Света Троица“ в с. Устрем., в близост до който е разположена природната забележителност „Държавна гора около манастира Света гора“. Всеки от участниците ща бъде предизвикан със специална задача, която да изпълни с подкрепата на ментор и група съмишленици. Планинските застраховки, пътните, настаняването и храната на участниците се поемат от организаторите.

Повече за лагера можете да прочетете ТУК.