Дарения вместо цветя за първия учебен ден

20.09.2022 | Новини

Тази година първият учебен ден беше малко по-различен. Много училища апелираха към деца и родители да дарят средствата, предвидени за празнични букети, за дарителската кампания в помощ на хората от община Карлово, пострадали от наводненията на 2 септември.

В бедстващите села от района над 200 деца не могат да почувстват празничния 15 септември, защото са изгубили дома си и имат голяма нужда от подкрепа.

Доброто, направено навреме!

В дните след 15 септември в платформата DMS пристигнаха дарени суми от класове в 23 училища и детски градини от цялата страна, като общата сума надхвърли 33 000 лева, а даренията продължават да пристигат.

До момента кампанията DMS KARLOVO е събрала над 364 000 лв. Те ще бъдат насочени за подпомагане на пострадалите от пороите села в община Карлово – Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Клисура, Розино, Слатина, Войнягово и Христо Даново. Там хората изгубиха цялата си покъщнина и домашни животни, къщите на много от тях са разрушени и негодни за живеене, разрушени са мостове и обществена инфраструктура. На места нямаше ток, питейна вода и храна. В акциите в помощ на засегнатите се включиха хиляди доброволци от цялата страна, които подкрепиха местните хора в разчистването на калта, наносите и дърветата, залели селата след силния порой.

Сърдечно благодарим за щедростта и съпричастността на деца, родители и учители!