Акселераторът на BCause е отворен за кандидатстване

03.02.2022 | Актуално, Новини

До 1-ви март фондация BCause приема кандидатури за второто издание на АКСЕЛЕРАТОРА – обучителна програма за граждански организации, които искат да надградят своите знания и опит в планирането и реализирането на краткосрочни дарителски кампании.

За участие в Акселератора могат да кандидатстват представители на НПО чрез попълване на формуляр. Одобрените организации ще получат:

двудневно обучение, в рамките на което ще бъдат разгледани основните елементи на фондонабирателната кампания, свързани с нейното планиране, комуникация, визуални материали;

менторска подкрепа;

– директна помощ чрез бюджет за спонсорирана кампания във Фейсбук и свързване с медии;

Предстои Информационна среща за желаещите организации на 10 февурари от 11:00 до 13:00 часа, участието е чрез регистрация, като участниците ще получат линк в Zoom.

В първото издание на АКСЕЛЕРАТОРА БЯХА ИЗБРАНИ 12 организации. Те проведоха интензивни набирателни кампании като част от Световната инициатива #ЩедрияВторник в дните преди и след 30.11.2021 г., до Коледа. 12-те организации проведоха общо 18 кампании (1 организация имаше 6), с които успяха да наберат 84 060 лв. през Platformata.bg и DMSbg.com, а като се добавят финансовите и материални дарения от други източници, общата сума възлиза на 162 438 лв.

Повече за инициативата можете да прочетете ТУК.