8 женски каузи търсят дарителска подкрепа с BCause

08.03.2022 | Актуално, Новини

За четвърта поредна година Фондация BCause подава ръка на организации, които оказват подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие, а в много от случаите – и на техните деца. Тази година фондацията избра 8 организации, които получават:

– менторска подкрепа за създаване на съдържание за кампанията;
– бюджет за Фейсбук реклама на кампанията на Платформата.бг;
– популяризиране на каузата сред потенциални дарители и медии;
– дарение от 2000 лева.

Средствата – общо 16 000 лева, са от „Фонд за подкрепа на жени пострадали от домашно насилие“ на фондация BCause, а подкрепените НПО са:

Кризисният център в Димитровград – организацията иска да зарадва за празника 10 жени, пострадали от домашно насилие или трафик, с козметични комплекти и ваучери за разкрасителни процедури и да им подари по една вълнуваща и специална вечер на кино или театър по техен избор. Целева сума: 2650 лева

Асоциация „Ная“ има нужда от 4 000 лева, за да помогне на 8 жени да се консултират с адвокат и да имат защита в съда. Всяка от тях ще получи пакет от напълно безплатни правни услуги на стойност 500 лева.

Фондация Аме търси 3500 лева за юридическа помощ. Често финансовата невъзможност спира момичета и жени, жертви на насилие, да заведат дела по Закона за защита от домашно насилие и Семейния кодекс.

Фондация П.У.Л.С. набира средства за програмата си за подкрепа на пострадали от насилие, която няма постоянно финансиране. Възможна е благодарение на подкрепата на дарители и проекти. Ежегодно помага на над 300 души.

Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ иска да помогне на жена и нейните седем деца. Нужни са 4000 лева за купуване на 3 двуетажни легла за децата, малка спалня за майката и най–малкото й дете, шкаф за дрехи, гардероб, готварска печка и хладилник с фризер.

Асоциация „Деметра“ търси 5000 лева за поддържане на Гореща телефонна линия. През 2021 година помощ на Горещата линия са потърсили 197 лица.

Фондация КОНКОРДИЯ България има нужда от 5000 лева за Кризисния център за деца, преживели насилие. Той е предназначен за 12 деца, които остават за срок до 6 месеца. През 2021 година са помогнали на 20 деца.

Сдружение Самаряни има нужда от 3720 лева, за да осигури нова емайлирана професионални готварска печка за Кризисния център. На тази печка се приготвя ежедневно храна за 5 семейства или общо 15 души.

Всички каузи могат да бъдат подкрепени на Платформата. Повече за кампанията можете да прочетете ТУК. Партньор на инициативата е Американската търговска камара в България.