Близо 50 000 лв. за социални каузи дариха служителите на А1

01.02.2022 | Актуално, Новини

През изминалата 2021 год. служителите на А1 са дарили от работното място близо 50 000 лв. Към тази сума компанията добавя още 40 000 лв. 

Дарителството на работното място, като лесен и бърз начин за подкрепа на социалнозначими каузи, се развива в телекома от 2003 год. Ежегодно се увеличава броят на дарителите, които се възползват от този механизъм и предоставят средства на кауза, важна за тях, с ежемесечно дарение директно от работната заплата. Средно 29 лв. се даряват от служителите за 9 каузи, като средствата се управляват и насочват към избраните организации и фондове от фондация BCause – партньор на програмата за дарителство по ведомост.

Най-много дарения е събрала каузата „Лечение и рехабилитация на деца“(49% от всички дарения), следвана от фондация „Нашите недоносени деца“ с 22,7% и фондация „Тацитус“ – 20%.

Освен чрез дарителство по ведомост, служителите на А1 имат възможност да допринасят за решаването на социалнозначими проблеми чрез участие в различни вътрешни инициативи. Чрез набрани средства от благотворителни базари през 2021 г. служителите са подпомогнали стипендиантската програма „Готови за успех“ на фондация BCause и фондация „Нашите недоносени деца“.

Прочетете още ТУК.