Тръст за социална алтернатива осигури хранителна подкрепа за 150 семейства

31.08.2022 | Новини

За поредна година Тръстът за социална алтернатива успя да набави средства чрез дарения на платформата Global Giving, с които да осигури хранителни пакети в подкрепа на всички уязвими семейства, потребители на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще. Със средствата, дарени в кампанията ни „Пълноценна храна най-нуждаещите се деца“ от началото на годината, този път Тръстът подпомогна 150 деца и бременни жени, включени в услуги за домашни посещения в София и Пловдив.

Помощта е разделена на 3 вида пакети – обща храна за 45 млади бременни жени и кърмачки; адаптирано мляко за 60 бебета до 12 месеца, които не са кърмени; пюрета, каши и детски храни за 45 бебета на възраст от 13 до 24 месеца.

Кърменето, а след това осигуряването на пълноценно и разнообразно хранене, са от първостепенно значение за здравето на бременните жени и децата. За много семейства у нас обаче, сред които и тези в обсега на патронажната грижа, това невинаги е постижима цел. Поради тази причина екипът на услугата към ТСА стартира преди 4 години дарителска кампания. Така чрез хранителна подкрепа в допълнение към домашните посещения, извършвани от семейни сестри, се постигат по-добри здравни показатели и пълноценно развитие на децата.

От Тръста за социална алтернатива благодарят на всички дарители за подадената ръка! Ако и Вие желаете да подкрепите каузата, можете да го направите чрез дарение в платформата Global Giving или на сайта на Тръста.