А1 обяви победителите в „Дигитално училище на България“

02.03.2022 | Актуално, Новини

А1 обяви имената на седем учебни заведения, които бяха отличени с наградата „Дигитално училище на България“. Във всяка от трите категории – „Дигитален урок“, „Дигитален проект“ и „Дигитална организация на преподаването“ – беше избрано по едно училище от областен град и едно от малко населено място.

Победителите са:

– ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ от град Свищов и 81-во ОУ „Виктор Юго“ от София в категорията „Дигитален проект“;

– Профилирана гимназия „Христо Ботев“ от град Дупница и ОУ „Петко Рачев Славейков“ в категорията „Дигитална организация на преподаването“;

– ПМГ „Яне Сандански“ от град Гоце Делчев и СУ „Отец Паисий“ от град Кърджали в категорията „Дигитален урок“.

Впечатляващ проект представи и софийската частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни Светлина“ в категория „Иновативна идея“. Те планират да изградят класна стая за преподаване и обучение на ученици във виртуална среда, където учителят и учениците да носят очила за виртуална реалност, които да визуализират изучавания материал.

Партньор на инициативата на А1 е фондация „Заедно в час“ . Тя се организира с подкрепата на Министерство на образованието и регионалните управления на образованието. Най-добрите проекти бяха избрани от жури в състав: д-р Нели Колева от фондация „Заедно в час“, Ева Майдел – инициатор и член на сдружение „Образование България 2030“ и координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП), д-р Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието (РУО), проф. д-р Галин Цоков, преподавател по управление на образованието в ПУ „Паисий Хилендарски“ и водещият на предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR Димитър Абрашев.

Повече за отличените кандидати можете да прочетете ТУК.