Зелена класна стая на Витоша

27.07.2021 | Актуално, Новини

Пощенска банка, съвместно с партньорите си Mastercard и Природен парк „Витоша“, създаде „Зелена класна стая“ в непосредствена близост до Музея на мечката. Проектът е част от програмата „Зелени заедно с Пощенска банка“.

Близо 100 служители-доброволци на двете компании допринесоха за създаването на креативно пространство, в което децата да учат и да се забавляват на открито. Амфитеатралната сцена с прилежащите и маси и пейки, информационните и образователни табели с интересна информация за локацията, растителните и животинските видове, които се срещат в парка, превръщат мястото в подходяща локация за образователни и развлекателни събития.

Проектът за зелената класна стая е подчинен на модерната концепция за учене чрез игра. На част от масите са вградени настолни игри, а за най-малките има поставен часовник с нощните и дневните животни. За децата беше организирана специална беседа в „Музея на мечката“ и музикална работилница.

След успешното приключване на първия етап от съвместния зелен проект на двете компании и природния парк предстои втори, който ще бъде реализиран през 2022 г. Той предвижда изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума, която ще позволи на туристите да се придвижват безопасно между двата обекта, без да ползват главната пътна артерия.