„Запознайте се и програмирайте“ е отворена за кандидатстване

09.06.2021 | Актуално, Новини

До 8-ми септември 2021 г. граждански организации от цялата страна могат да кандидатстват със свои идеи за събития за програмиране в петото издание на европейската инициатива за дигитално образование  ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ. Организатор за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в качеството си на партньор на TechSoup.

НПО могат да получат финансиране на събитие в размер до 580 лв. Събитието трябва да бъде организирано в периода от 1-ви септември до 31-ви октомври, да е с продължителност минимум 90 мин. и да е безплатно. Минималният брой участници на мероприятие е 10 човека. Една организация може да реализира няколко събития – хакатони, семинари за програмиране, лекции, филмови събития, състезания, вечери на програмирането, курсове по роботика и др.

За кандидатстване в програмата е нужна предварителна регистрация, а насоки за организациите са достъпни в Кратък наръчник за организиране и провеждане на онлайн събития по програмиране за деца и младежи.

През 2020 г. чрез програмата ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ в България са организирани 89 събития, в които взеха участие над 2500 деца и младежи от цялата страна.