Над 800 доброволци от TELUS International Bulgaria ще изкачват Еверест с кауза

11.10.2021 | Актуално, Новини

През първите две седмици на октомври над 800 служители на TELUS International Bulgaria и техните семейства ще бъдат част от TELUS Дни на подкрепа. Те ще участват във виртуален маратон, а техните усилия компанията ще трансформира във финансова подкрепа към двете благотворителни мисии на проекта: „За нашите деца“ и „За нашата природа“.

Директната финансова подкрепа в рамките на инициативата е над 100 000 лв., като от началото на TELUS Дни на подкрепа през 2013 г. досега социалната инвестиция е близо 1 млн. лева.

Каузите и организациите, които ще бъдат подпомогнати, са:

фондация „Дечица“ и Център за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов“ в София. Компанията ще закупи миниван за нуждите на децата от центъра.

фондация „За Нашите Деца“, която ще получи финансова помощ за изграждане на рехабилитационна зала в Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив.

фондация „Нашите недоносени деца“. В Дом за медико-социални грижи за деца в Плевен ще бъде изградена специална семейна стая за кенгуру-грижа в помощ на недоносените новородени бебета и техните майки.

център „Приятели на Зита“ към сдружение „Конна терапия“ в с. Кокаляне, който провежда терапии с коне за деца със специални нужди. Центърът ще получи нужните средства за отглеждане и грижа за конете-терапевти за следващите 12 месеца.

Спасителният център за диви животни към „Зелени Балкани- Стара Загора“. На центъра ще му бъде осигурена дива линейка, която е специално пригодена за нуждите на дивите животни.