Теленор подготвя лятното издание на Digital Scouts

06.08.2021 | Актуално, Новини

Приложението Digital Scouts, част от програмата „Безопасен интернет“ на Теленор България, отново ще учи деца и младежи как да избягват опасностите в дигиталното пространство.

За втори път инициативата ще се проведе изцяло онлайн. През 2020 г. тя събра над 17 000 деца от цялата страна в дигитално приключение, което надгради знанията им за безопасно сърфиране в интернет. Тази година във формата ще бъдат включени реални ситуации от ежедневието на децата и тийнейджърите, като така участниците ще могат по забавен начин да усвоят трайно нови знания и умения.

Лятното издание на инициативата ще премине под мотото „Знаеш, преди да скролваш”. Онлайн играта в безплатното приложение Digital Scouts ще се проведе на 21 и 22 август. Във всеки от двата дни състезателите ще трябва да отговорят на 25 въпроса, а най-добрите ще се борят за много награди (мобилни телефони, аксесоари  за лаптоп, таблет и др.).

Програмата „Безопасен интернет“ включва разнообразни събития, които целят да повишава информираността на деца, родители и учители относно рисковете от използването на интернет, социални мрежи и устройства, както и какви са начините за успешно справяне с тях. Повече информация можете да намерите ТУК.