Празнуваме #ЩедриятВторник със специална кампания на BCause

30.11.2021 | Актуално, Новини

За пета поредна година у нас се отбелязва #ЩедриятВторник – глобална инициатива, чийто официален партньор за България е фондация BCausе.

Тази година, като част от инициативата, 12 организации са подкрепени с участието им в Акселератор #ЩедриятВторник, в който те получават обучение, индивидуален ментор и комуникационна помощ:

– Фондация „Социалната Чайна“ – за топъл обяд за младежи без семейство, които работят в Чайната.
– Фондация „Аме“ – за провеждане на арт терапия за жени, жертви на насилие
– Сдружение „Прегърни ме“ – за стипендиантска програма за образованието на 15 деца и младежи, лишени от родителска грижа
– Фондация „Доброволците на Св. Георги“ – за закупуване на автомобил за доставка на храна на сдружението, в което доброволци хранят всяка седмица повече от 1000 души.
– Сдружение „Образование без раници“ – за нови курсове по математика за важните за всеки ученик изпити след 7 и 12 клас в безплатната платформа Кан Академия за ученици.
– Сдружение „Самаряни“ – за създаване на площадка за игри на деца и младежи с увреждания.
– Фондация „Конкордия България“ – за организиране на три прехода до три върха за деца без родители и деца с увреждания.
– Фондация „Нашите недоносени деца“ – за терапия на 20 семейства, изгубили своето бебе
– Ротари Клуб София Център – за курс по дигитална грамотност в оборудвана от сдружението компютърна зала в квартал Факултета.
– Фондация „Геа Челониа“ – за изграждане на лечебница за болни и ранени костенурки.
– Българско дружество за защита на птиците – за изграждане на платформи за гнездене на птици.
– Фондация „Обществен дарителски фонд – Стара Загора” – за 4 кампании на старозагорски училища и образователни центрове.

През миналата 2020 година, въпреки ковид кризата, хората в България дариха 226 489 лева за благотворителни каузи на двете дарителски платформи DMSbg.com и Platformata.bg само за двете седмици, посветени на празника. През 2021 на двете платформи можете да научите повече за 12-те каузи и организации, които търсят дарителска подкрепа, за да постигнат своите цели.