Пощенска банка ще финансира проекти за социално предприемачество

25.05.2021 | Актуално, Новини

Пощенска банка ще отбележи своята 30-годишнина със специална инициатива, в чийто фокус е социалното предприемачество.

На платформата „Вселена от възможности“ граждани и неправителствени организации могат да кандидатстват за финансиране от 10 000 лв. със свои предприемачески проекти. Те трябва да са в една от следните категории: „Дигитални иновации“, „Образование“, „Зелени проекти“. Кандидатстването е до 10 юли 2021 год., а общият награден фонд е 30 000 лв.

Един участник може да кандидатства с няколко проекта в различните категории. Дейностите по трите проекта, които спечелят финансиране, трябва да бъдат реализирани до 6 месеца след получаване на средствата.

Класирането ще се проведе на два етапа. Първият етап ще бъде между 10-ти и 31-ви юли, когато широката публика ще избере 10 финалисти във всяка категория. Имената им ще бъдат съобщени на 1-ви август. Общо 30 проекта ще се състезават във втория етап за вота на независимо жури, което ще обяви резултатите на специално събитие на 14 септември 2021 год.

Пощенска банка подкрепя множество инициативи и реализира дългосрочни социалноотговорни проекти в сферата на образованието, околната среда, иновациите. Пример са стратегическото партньорство със СофтУни и Finance Academy, програмата „Финанси по ноти“, подкастът „Финанси на фокус“, вътрешната програма „Зелени заедно“, проектът „Зелени истории на открито“, инициативата „Герои в зелено“ и много други.