PARAMIDONNA е победителят в Demo Day в тазгодишното издание на Dare to Scale

16.12.2021 | Актуално, Новини

На 9 декември за трета поредна година се проведе Demo Day – финалното събитие на програмата за растеж на Ендевър – Dare to Scale, с основен партньор Пощенска банка и подкрепена от Софтуер Груп и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Програмата е насочена към компании, които са преминали ранната фаза на своя растеж, и има за цел да помогне на предприемачите да изградят познания и умения, необходими за разширяването на бизнеса им. В тазгодишното издание бяха селектирани 20 предприемачи от 10 компании.

Програмата продължи от септември до декември 2021 г., като през този период предприемачите преминаха през уъркшоповe и индивидуални менторски сесии, водени от успешни бизнес лидери от мрежата на Ендевър. Сред лекторите бяха създателите на Телерик – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на продадената наскоро REMIX – Любомир Кленов, основателят на Telelink – Любомир Минчев, серийният предприемач Деян Витанов и др. В обученията бяха заложени теми в основни области, в които компаниите най-често имат предизвикателства – продажби, бизнес планиране, набиране на капитал и управление на организацията. Програмата се проведе в София, като общо над 30 ментори и членове на борда от местната мрежа на Ендевър споделиха своя опит в над 50 индивидуални менторски сесии и 7 уъркшопа.

Demo Day се проведе изцяло онлайн и постави финала на Dare to Scale 2021. По време на събитието участниците получиха възможността да представят своите бизнеси в рамките на 4 минути пред 5-членно жури, съставено от утвърдени имена, сред които:

 – Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка

 – Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер Груп

 – Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП

 – Левон Хампарцумян – финансист, председател на УС на Български форум на бизнес лидерите и бивш главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

 – Сабина Гьошева – съосновател на компанията BY FAR

На представянето на 10-те компании присъстваха също бизнес лидери, ментори и инвеститори от мрежата на Endeavor. Всяка компания беше оценена от журито на база на потенциалa за растеж, стратегия за развитие и презентационни умения, при което бяха отличени три компании с най-високи оценки:

PARAMIDONNA, основател: Доника Анчева

Racebox, основатели: Росен Коларов, Васил Коларов

– Две компании с равен резултат: StorPool, основатели: Боян Иванов, Боян Кроснов; Reverse, основател: д-р Росица Денчева

Наградените компании ще получат допълнителни индивидуални менторски сесии от мрежата на Ендевър, медийно представяне в Bloomberg TV, премиум членство в Growth Club на The Recursive и покана за годишния коктейл на Endeavor.