Фондация „Благотворител“ отново ще финансира ученически проекти

06.01.2021 | Новини

Фондация „Благотворител“ обяви началото на новия конкурс „Млад благотворител“. За поредна година ще бъдат финансирани проекти за благотворителни инициативи на ученици от 7-и до 12-и клас от цялата страна.

Те могат да подават своите кандидатури до 28 февруари 2021 г. Авторите на 10-те най-добри проекта ще представят идеята си във видеоклип пред жури, което ще избере победителите.

Дейностите трябва да се осъществят между април и септември тази година. Каузите на проектите трябва да отговарят на една от трите зададени теми:

. екология /опазване и грижа за околната среда/
. съхраняване на музикалното наследство на България
. подкрепа за деца или възрастни хора в нужда

През 2021 г. фондация „Благотворител“ ще финансира пет проекта. Класираният на първо място ще получи 2000 лв. За втория ще бъдат отпуснати 1500 лв., да следващите три са предвидени по 1000 лв.

Една от задачите на екипите на проектите ще бъде да организират кампания за набиране на средства, която да осигури поне 10% от дарената от фондацията сума. Фондация „Благотворител“ ще оказва логистична помощ на победителите през целия период на изпълнение на проекта. Представители от екипите на шест проекта ще се включат в обучение „Лидерство и управление на проекти“.

Повече информация за необходимите документи и начина на кандидатстване има ТУК.