МЕТРО организира ваксинация с кауза

30.08.2021 | Актуално, Новини

METRO България осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на пет свои търговски обекти в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Те ще работят през целия месец септември и в тях ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата ваксини срещу COVID-19.

Инициативата на търговската верига е в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области. Целта е да се създадат допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки.

Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв. Ваучерът може да използва за пазаруване в магазина или да дари в подкрепа на Фонд #ЗаДецатаНаГерои, който фондация BCause създаде през 2020 г. Целта на дарителския фонд е да подкрепи децата на родители от първа линия – лекари, медици и учители, загубили живота си по време на пандемията Ковид-19, като им осигури месечна стипендия от 500 лв. (или 6000 лв. годишно) за всяко непълнолетно дете до навършването на 18-годишна възраст или докато завърши средното си образование.