Лидл България дарява 170 000 лв. на граждански организации по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“

08.07.2021 | Новини

Сумата е събрана в рамките на четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на компанията. С натрупаните от тази година средства общият фонд в полза на обществени каузи достигна 715 000 лв. За периода 2017–2019 г. Лидл България е подкрепила 73 проекта на граждански организации, оказали позитивно въздействие върху 256 939 души във всички региони на страната.

Сумата, която Lidl ще дари в тазгодишното издание на инициативата, е събрана в периода 13 май – 10 юни, по време на който за всеки касов бон компанията отделяше по 3 ст.  Компанията благодари лично на своите клиенти, като раздаде на над 100 000 от тях карта на въздействието – с информация за постигнатите резултати, разпределен ресурс и принос до момента.

До 28 юни граждански организации от цялата страна имаха правото да кандидатстват за финансиране. Бяха подадени 139 проекта от 66 населени места. Следващият етап от програмата е разглеждането на всеки един от проектите чрез комплексен процес на оценяване. Кандидатурите ще бъдат проверени по административни критерии, след което ще бъдат оценявани от експертно жури. В третия етап проектите ще преминат преглед от служители на Лидл България. Разделени по тематични области, подадените проекти тази година са – 35 за околна среда, 66 за образование и 38 за култура и историческо наследство. Всеки одобрен проект ще получи финансиране до 10 000 лв. и трябва да бъде реализиран в срок от 8 до 12 месеца след получаване на средствата.

Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti.