„Лидл България“ с награда за корпоративна социална отговорност

05.02.2021 | Новини

„Лидл България“ получи наградата на публиката в категория „Корпоративна и социална отговорност“ за изминалата 2020 г. в рамките на годишните награди на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК). За първи път в 17-годишната история на наградите на германската икономика бяха връчени награди, при които победителите бяха определени чрез допитване до последователите на камарата в социалните мрежи – Social media Community Award.

Това отличие е много ценно за нас. То показва оценката на хората и потвърждава, че достигаме до тях с нещата, които правим. През изминалата година, белязана от COVID-19, „Лидл България“ не само че не преустанови своите активности, но и ги надгради. Проведохме седмото издание на „Дай шанс на балканката“ и зарибихме река Искър с 30 000 балкански пъстърви. Успешно реализирахме и „Умници гладници“ – инициатива за здравословно хранене сред децата. С помощта на 250 учителя и над 900 ученика издадохме наръчник с 15 урока по здравословно хранене, който разпространихме във всички начални училища в България, коментира Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в „Лидл България“.

Откакто е на българския пазар, „Лидл България“ реализира десетки инициативи за опазване на околната среда и биоразнообразието, за развитието на местните общности, както и в подкрепа на семействата и грижата за техните деца и осигуряването на повече възможности за пълноценен начин на живот. За 10 години търговската верига е инвестирала над 5 млн. лв. в дарения, спонсорства и социалноотговорни инициативи.