Kaufland София полумаратон през август

22.07.2021 | Актуално, Новини

Третото издание на Kaufland София полумаратон ще се проведе на 28 август т.г. За първи път то ще е вечерно и ще се реализира в часовия диапазон 20:00 – 23:00 часа. Цел на събитието е да насърчи активния и здравословен начин на живот.

Маратонът се организира от Kaufland България в партньорство със Спортен клуб „Бегач“. Той включва няколко дисциплини с различни дистанции и условия, сред които – класически полумаратон (21,1 км) и бягания на 10 и 5 км, което позволява включването както на опитни, така и на начинаещи бегачи. Участието изисква предварителна регистрация на уебсайта на състезанието.

За първа година ще има сутрешен Recovery Run. Той ще се проведе в деня след полумаратона – на 29.08, неделя, от 10:00 часа; за него регистрация не е необходима, а такса за участие няма да се заплаща.

Успоредно с маратона ще се проведе и безплатното състезание за ученици “RUN4EU”, което се организира в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Бюро за връзка на Европейския парламент в България. В него могат да участват ученици и училищни отбори. Освен индивидуално бягане и щафета, са предвидени забавни атлетически игри и предизвикателства, подходящи за всички в ученическа възраст. Състезанията, част от „RUN4EU“, са безплатни за учениците, като за участие в тях е необходима предварителна регистрация.

Освен активния начин на живот, полумаратонът ще промотира каузата „0 пластмаса за еднократна употреба“ като част от стратегията REset Plastic на Kaufland. В тази връзка организаторите ще избягват пластмасата при обезпечаване на събитието с вода, прибори и др. консумативи, като ще я заменят с нейни алтернативи – хартия, дърво, рециклирани материали.

*photo credit – bTV