Kaufland подкрепя младежкия хакатон „Бъдещето на мобилността“

07.06.2021 | Актуално, Новини

Kaufland България е основен партньор на младежкия хакатон на Panda Labs – „Бъдещето на мобилността“, който се проведе от 4 до 6 юни 2021 г.  в столицата. Хакатонът за мобилността е част от младежка програма за иновации на WWF България и е предшестван от две аналогични събития, посветени на темите „Бъдещето на отпадъците“ и „Бъдещето на храната“.

Участници в инициативата са младежи между 15 и 25 год. с интерес към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството. Те са разделени на отбори, чиято цел е да предложат иновативни и нестандартни решения за устойчиво, ефективно и екологично решение на конкретен проблем.

Отборите победители от хакатона ще бъдат част от мастърклас през м. юли, в който ментори с разнообразна експертиза ще им помогнат да доразвият своите идеи. Най-добрата от тях ще получи финансиране в размер на 10 000 лв., за да се превърне в успешен стартъп.

В тридневния хакатон лектори от Kaufland България представиха зелените практики и дългосрочната програма на компанията за енергийна ефективност, част от която е мрежата от зарядни станции за електромобили в хипермаркетите на търговската верига. Други лектори са учени и специалисти от Технически университет – София, Сдружение „Велоеволюция“, Spark България, Ampeco, Besco, Escreo, WWF Cities и WWF България.