Служители на „Кауфланд“ засадиха медоносна горичка в Пловдив

21.04.2021 | Новини

Служители на „Кауфланд България“ и техните семейства засадиха 150 липи в Пловдив. Представители на общинското предприятие „Градини и паркове“ инструктираха доброволците как да засадят фиданките правилно, така че след няколко години районът да се превърне в медоносна горичка. Тя ще бъде близо до жп гарата в жк „Тракия“.

Акцията е и по повод 15-годишнината на „Кауфланд България“. Първият хипермаркет на компанията в нашата страна е открит през 2006 г. именно в пловдивския район „Тракия“.

Корпоративното доброволчество и дарителството от работното място са част от цялостната политика за устойчиво развитие, която търговската верига разгръща под мотото „Действията носят промяната“. Служители на компанията даряват собствените си ваучери за пазаруване за каузата на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ). Те се включват и в акции за даряване на хранителни продукти на партньорски организации, подпомагащи хора в нужда. В календара за корпоративно доброволчество са още акции по почистване и вътрешни базари. За своите инициативи служителите на Kaufland са носители на приза „Спасители на детството“ на НАПГ и на Годишен знак за дарителство, учреден от фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация за управление на хора и Българска асоциация на КСО специалистите.