Kaufland България е основен партньор на Софийския фестивал на науката

17.05.2021 | Новини

Kaufland България подкрепя единадесетото издание на Софийския фестивал на науката, който се провежда през м. май в столицата. Партньорството е в продължение на мащабната стратегия на компанията за намаляване на пластмасата REset Plastic.

В специално обособена „Зона РЕстарт“ Kaufland ще представи своята инсталация REset Plastic, чрез която посетителите на фестивала ще имат възможност да тестват своя личен пластмасов отпечатък, както и да рециклират пластмасови бутилки. Освен това те ще могат да се включат в редица допълнителни инициативи, свързани с рециклирането на пластмаса. В състезанието „Търсачи на пластмаса“, чиито награди са предоставени от Kaufland, ще се търсят скрити пластмасови предмети, а в работилницата „Пластмаса: Презареждане“ гостите на фестивала ще могат да създават предмети от рециклирана пластмаса.

Най-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас ще научат повече за ползата от рециклирането в научното шоу „Колкото повече, толкова повече“, а по-големите ще видят как пластмасата може да се прероди в текстил чрез събитието „Прераждане на пластмасата“. И двете събития се осъществяват в партньорство с Kaufland.