Програма „Ирис“ подкрепи 4404 деца и техните семейства

19.03.2021 | Новини

Първоначално осигурените средства са изчерпани и засега нови предложения не се приемат. 

За близо 10 месеца програма „Ирис“ промени живота на хиляди хора, засегнати от кризата. Благодарение на нея са подпомогнати 2810 семейства с 4404 деца.

Консултативният съвет на „Ирис“ разпредели последните осигурени по програмата средства за проекти в подкрепа на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Съветът отпусна 9000 лв. на сдружение „Център Мария“, фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ и сдружение „Еквилибриум“.

От юни 2020 г. до момента програма „Ирис“ раздаде общо 624 000 лева за 36 проектни идеи на неправителствени организации, читалища и инициативни групи. Получени бяха 141 предложения, обработвани и разглеждани всяка седмица. Подкрепените организации предоставиха ценна и важна помощ на деца и семейства от 61 населени места от цялата страна.

Финансовите средства по програмата бяха осигурени от фонд „Мечтата на Таня“, институт „Отворено общество“, „Ментормейт“, индивидуални дарители чрез платформата DMS и онлайн дарения.

Програма „Ирис“ подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и фондация „Работилница за граждански инициативи“. Управлява се от фондация „Работилница за граждански инициативи“.