Фондация „Лале“ ще отличи най-добрите проекти на НПО

23.06.2021 | Актуално, Новини

За шестнадесета поредна година фондация „Лале“ ще връчи наградите ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА. Церемонията ще се състои на 30 юни в Литературен клуб „Перото“.

Наградата отличава най-ефективните и иновативни проекти, замислени и осъществени от граждански организации у нас. Изборът на победителите е в ръцете на професионалисти от различни сфери – бизнес, комуникации, култура, образование. Тази година журито е в състав: Петя Колчева, управляващ съдружник в Новел консулт; Снежина Петрова, театрална и филмова актриса, ръководител на Департамент „Театър“ на Нов български университет; Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на Булпрос и Светлозар Желев, директор на Национален център за книгата.

Общо 15 са номинациите в тазгодишната надпревара. Те са направени от НПО и партньори, доброволци, читалища, клубове. Носителите на статуетките на Георги Чапкънов ще бъдат избрани на базата на разнообразни критерии – постигнати резултати, устойчивост, финансова ефективност, участие на целевите групи и местната общност, иновативност, приложимост.