Фермерският пазар на Lidl отново предлага продукти, обвързани с каузи

10.09.2021 | Актуално, Новини

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, отново ще допълнят богатия асортимент продукти в предстоящите фермерски пазари на компанията. Ако искате да подкрепите кауза на организация чрез покупка на продукт, може да посетите тазседмичния пазар – от 10-ти до 12-ти септември. Той е организиран на паркинга на магазин Lidl, бул. „Царица Йоанна“ № 20, (ж.к. Люлин 9), между 10.00 и 19.00 часа.

Наред с обичайните хранителни продукти от български ферми, хляб, вина и билки, посетителите ще могат да открият превърналите се в традиция продукти с кауза – тениски, плюшени играчки и аксесоари, изработени специално за WWF.  Те са произведени от устойчиви материали и спазват стандартите за безопасност и справедливи условия на труд. Ще се предлагат и декоративни предмети от текстил и филц, изработени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“, както и авторски изделия от висококачествено дърво, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им. В следващите издания на фермерските пазари в София, до месец октомври включително, можете да намерите продуктите и на други организации: Българска фондация Биоразнообразие, фондация „Светът на Мария“, Конкордия България.