„КонтурГлобал Марица Изток 3“ с ново дарение за болницата в Гълъбово

18.01.2021 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари допълнителна апаратура и консумативи на обща стойност от над 95 000 лева на болницата в град Гълъбово. Компанията предостави предпазни средства и животоспасяваща техника, които ще подобрят работата на медиците в битката срещу COVID-19.

Като част от безвъзмездната помощ бяха доставени 6 300 предпазни маски от два различни типа, 120 лицеви шлема, 300 защитни костюми, 10 000 ръкавици и 1000 бързи теста за установяване на COVID-19. Болницата получи и важна медицинска апаратура – мобилни безжични монитори и централна мониторна станция за COVID – отделението, ЕКГ апарат и бифазен дефибрилатор за линейка. Всичко това е с необходимата техническа окомплектовка.

„Наясно сме с предизвикателствата, пред които са изправени медиците в общинската болница на град Гълъбово. Рисковете са ежедневни, и нараснаха с втория пик на пандемията, затова и отново подсигурихме най-важното във възможно най-кратки срокове. Продължаваме да работим по проект за допълнително осъвременяване на болничните системи, така че съседите ни да могат да разчитат на качествена помощ, а медиците – на професионално оборудване“, сподели Надя Синигерска-Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“.

Централата дарява за втори път от началото на пандемията техника и консумативи на здравното заведение в Гълъбово. През октомври 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури на медиците в града първите мултипараметрични монитори за интензивно лечение и реанимация, както и мобилен рентген за графии на бял дроб.