Членове на БДФ са първите носители на сертификат „Компания – приятел на детето“

01.06.2021 | Актуално, Новини

А1, Лидл България и УниКредит Булбанк са първите компании, отличени със сертификат „Компания – приятел на детето“.  Авторитетният знак компаниите получиха по време нa церемонията на наградите „Златна ябълка“, които традиционно връчва Национална мрежа за децата (НМД) в навечерието на 1-ви юни – Международния ден на детето.

Сертификатът „Компания – приятел на детето“ се връчва по инициатива на НМД, а партньори на програмата са UNICEF България, Държавна агенция за закрила на детето, Български дарителски форум, Българска асоциация за управление на хора и фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Знакът с мото „Доброто за децата е добро за бизнеса“ отличава компании, които развиват подкрепящи политики в полза на благосъстоянието на децата и създават благоприятна среда за своите служители с деца и техните семейства. Той се връчва след процес на детайлно преглеждане на документи и практики на кандидатите от доказани експерти в областта на човешките ресурси, корпоративната социална отговорност, детските политики, маркетинга и рекламата.

В процеса на сертифициране компаниите ще получават експертна подкрепа за надграждане на своите HR и PR политики, както и програмите и практиките си в сверата на корпоративната социална отговорност.