„КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт в болницата в Гълъбово

25.02.2021 | Новини

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури спешен ремонт на системата за подаване на кислород за пациентите в общинската болница в град Гълъбово. Дарението е на стойност над 55 000 лева и е от критична важност за отделението, в което се лекуват заболели от COVID-19. Към момента COVID отделението в гълъбовската болница разполага с 20 легла.

„Ремонтът в общинската болница не беше просто проект, който се нуждае от субсидиране. Сигурната работа на системата за подаване на кислород е определяща за възстановяването и живота на хората, които преминават по-тежко през COVID-19. Недопустимо е подобен проблем в такъв момент да остане нерешен. Щастливи сме, че имахме възможност да подадем ръка“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Компанията вече направи две дарения за общинската болница в Гълъбово. Бяха доставени много необходима медицинска апаратура и консумативи за лечението на COVID-19 – мултипараметрични монитори за интензивна грижа и реанимация на пациенти, мобилен рентген за графии на бял дроб, предпазни средства, дезинфектанти, бързи тестове.

През пролетта на 2020 г. ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ подкрепи със 100 000 лева и фонд „Обединени срещу COVID-19”. Част от събраните от фонда над 1 милион лева бяха разпределени в подкрепа на общински болници и медицински центрове и в област Стара Загора.