„Биоразнообразие“ пусна онлайн карта с маршрути около Атанасовското езеро

30.01.2021 | Новини

Българска фондация „Биоразнообразие“ (БФБ) разработи туристически маршрути около Атанасовското езеро. Те са качени в гугъл карти с подробно описание, детайлна карта и дори обозначени опасности по пътя.

Четирите туристически маршрута за индивидуални и групови посещения на Атанасовското езеро дават възможност да се опознае езерото, да се спортува и да се види дива природа в рамките на град Бургас. Един от маршрутите е само в южната част на езерото и може да се мине и пеша и с велосипед („Парк Езеро“). Друг е изцяло в северната част (Пътят към резервата) и е само пешеходен. Третият („Лек солен маршрут“) минава през южната част на езерото покрай морето и стига до „Точката“ (за предпочитане с велосипед), а последният е кръгов 30 километров и обикаля цялото езеро.

Маршрутите са част от дейностите по проект „Лагуната на живота“. Качени са в google maps с описания, снимки и предизвикателства на терена, благодарение на проект „Дестинация „Фламинго“ на БФБ, финансиран от Обществения борд на TELUS International Europe в България.

БФБ работи за популяризирането на вело и пешеходни маршрути в различни важни за биоразнообразието райони, за да осигури възможност на повече любители на природата да се насладят на запазената дива природа в България. След представянето на планинските предизвикателства в Осогово и Беласица, сега дойде ред и на Атанасовското езеро.