БФЖ стартира кампания в подкрепа на борбата с домашното насилие

24.11.2021 | Новини

В навечерието на 25 ноември – Международен ден за борба с насилието над жени, и по повод световната инициатива на ООН “16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола”, Български фонд за жените  стартира благотворителната кампания “Невидимата първа линия” в подкрепа на кризисните и консултативните центрове в България, които са на първа линия в борбата с домашното насилие като помагат на пострадалите жени и деца. Центровете са едва 17 за цялата страна!

Центровете, до които ще достигнат даренията, за да продължат да помагат на десетките жени и деца, с които работят всеки ден се намират в градовете Варна, Димитровград, Дупница, Ловеч, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Стара Загора, София, Търговище, Хасково и други.

Кампанията може да бъде подкрепена по следните начини:

– на silna.info чрез дарение по сметка или с карта;

– с DMS SILNA на 17 777 или онлайн на сайта на DMS;

– в Платформата.бг;

– на касите на EasyPay в цялата страна с КИН 4236895688;

Дарилите 50 или повече лева ще получат като подарък специално създадената документална книга „Невидимата първа линия“, разказваща истории на специалистите, които работят в кризисните и консултативни центрове, преплетени със съдбите на пострадалите жени и деца, на които те помагат всеки ден. Идеята на книгата е да вдъхне надежда и да покаже героите на деня, които често остават скрити, извън новините по телевизията, но които променят човешки съдби.

Зад каузата на кампанията вече застанаха Avon Cosmetics България, Veolia – Софийска вода, Райфайзен банк, Melon, Британското посолство в София и индивидуални дарители.