БФЖ ще подкрепя жертви на домашно насилие

17.08.2021 | Актуално, Новини

През август 2021 г. Български фонд за жените (БФЖ) стартира проекта „За любов без насилие“. Той се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на правосъдието и неговите цели са да повиши информираността относно проблема за домашното насилие, правата на жертвите и възможностите за подкрепа, както и какви са механизмите за предотвратяване на това явление.

Проектът е насочен към лица, пострадали от домашно насилие, лица упражняващи насилие или такива, живеещи в среда на домашно насилие, включително свидетели. Специално внимание ще бъде обърнато на хората с увреден слух, които имат по-ограничен достъп до информация относно проблема, чрез осигуряването на жестомимичен превод на планираните по проекта инициативи.

Поне 50 жертви или извършители на домашно насилие ще получат индивидуална подкрепа и възможност за участие в общи или индивидуални онлайн срещи с психолози, социални работници и юристи в зависимост от индивидуалните им нужди след предварителна заявка. Повече за проекта можете да прочетете ТУК.