BCause отново подкрепя Националния турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения

13.05.2021 | Новини

На 16 май 2021 г. в София ще се проведе петият Национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Организатори са фондация „Воден път“, а домакин – плувният комплекс “Левски Спартак“. В състезанието ще вземат участие деца в неравностойно положение от София, Пазарджик, Пловдив и Габрово.

И тази година BCause финансира турнира по плуване. Сумата от 1000 лева ще бъде използвана за награди, медали, грамоти, наем на басейн и доброволци, подпомагащи организацията на събитието. Средствата са от фонд „Спорт за деца с увреждания“ и са осигурени изцяло от дарители.

Вече десет години Фондация BCause подкрепя груповите и индивидуалните занимания по водна рехабилитация, които „Воден път“ провежда за деца с увреждания, както и провеждането на националния турнир по адаптирано плуване за деца в неравностойно положение. Заниманията във вода, ездата и другите спортни терапии, освен доказани медицински ефекти върху здравето на деца с хронични двигателни увреждания и аутизъм, им носят и много радост и забавления.