24 компании с Годишен знак за дарителство от работното място за 2020 г.

22.02.2021 | Новини

Над 2 160 000 лв. са дарени през миналата година от служителите и допълнени от работодателя в 24 компании, които получиха Годишния знак за дарителство на работното място за 2020 г. По време на пандемията фирмите са направили и много други корпоративни дарения, най-вече в помощ на здравната система, като са дарявали медицинско оборудване, предпазни средства и консумативи на болниците.

Журито даде висока оценка на участниците за техния професионализъм, отдаденост и добро планиране през годината, което им е позволило да реагират навреме на очакванията на обществото и на самите служители. То единодушно  отличи със златен знак А1, „Айсобар“, БТК (Vivacom), SAP, „Сити“, „Колпойнт Ню Юръп“ (TELUS International Europe), УниКредит Булбанк и „Хаос Груп“.

Сребърен знак получиха „Джиниъс Спортс“, „Ендава“, „Нетера“ и „ТиЕсДи Сървисиз“.

С бронзов знак бяха отличени АББ, „Аурубис“, DXC, „Кауфланд“, „Кока-Кола“, „Монделийз“, „Орбико“, „Пейсейф“, „Тик42“, холдинг „Загора“ и „Юбисофт“.

Знак за дарителство имаше и за „Анакатех“.

Специални отличия бяха присъдени на: А1 – за екипа, допринесъл за развитие на дарителството на работното място; УниКредит Булбанк – за иновативното приложение за дарение с QR-код, което позволява на всеки служител да дари само за няколко секунди; „Хаос Груп“ – за впечатляващото развитие в дарителството на работното място само за една година.

Годишният знак за дарителство от работното място е учреден от фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ). През 2020 г. към организаторите се присъедини и Българска асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност.