„Аурубис България“ дари над 1300 дървета, храсти и цветя за Деня на Земята

04.05.2021 | Новини

 

„Аурубис България“ отпразнува Световният ден на Земята, заедно с всички общински училища и детски градини в Пирдоп, Златица и Антон. Компанията осигури над 700 дървета, храсти и цветя. Растенията бяха доставени на учебните заведения и засадени от деца и учители на 22 април.

Малки и големи се трудиха заедно и отбелязаха празника по свой начин – с рисунки, моделиране, състезания и забавни игри. Ученици и малчугани се погрижиха за зелените площи в учебните заведения и засяха декоративните растения и цветя, осигурени от „Аурубис България“. Децата обогатиха своите знания и умения, демонстрираха отношение към планетата Земя и запомниха, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общи грижа и усилия. Всички участници в инициативата се обединиха около мотото „Земята е нашият единствен дом“.

Озеленителен материал бе предоставен и на село Душанци. Над 600 растения ще красят градинките пред сградата на кметството, около детските площадки, пред Народно читалище „Светлина“ и храм „Св. Св. Кирил и Методий“.

Световният ден на Земята беше отбелязан и от служителите на компанията. „Аурубис България“ съвместно с кметство Душанци, община Пирдоп, волейболен клуб към СУ „Саво Савов“, Спортен клуб по кану-каяк „Душанци“, представители на на Ловно-рибарско сдружение „Средногорие“ и Държавно горско стопанство – Пирдоп, почистваха и озеленяваха площите около язовир Душанци.